В София заработи предприятие на британската компания Magical Mushroom Company за производство на

...
В София заработи предприятие на британската компания Magical Mushroom Company за производство на
Коментари Харесай

Фабрика за производство на опаковки от гъбен мицел заработи в София

В София заработи дружество на британската компания Magical Mushroom Company за произвеждане на биоразградими опаковки от гъбен мицел. 

Базата в България е единствено началото. Целта на компанията е във всяка страна на Балканите да имаме по едно свое индустриално дружество, тъй като потребността от тези опаковки ще се усилва и единствено една компания няма да е задоволителна за покриването на един огромен район като Балканите.

Фабриката на Ботевградско шосе в София към този момент работи интензивно с клиенти, като продава в Унгария и Полша и таргетира пазарите във Франция, Германия и Турция, както и прилежащите ни балкански страни.

" Имахме интервал от към две години, в който подготвяхме индустриалната база - машини, технологии и всичко належащо, с цел да започва едно произвеждане, като сега интензивно работим с клиенти ", разяснява Божидар Стоянов, управител за България в Magical Mushroom Company, в ефира на. По негови думи потенциалът на индустриалната база на компанията в България е 1 милион опаковки годишно. 
 Dongfeng оглежда Бургас като евентуална локация за строителство на цех за електрически коли
Китайски авто колос оглежда Бургас за построяването на цех за електрически автомобили

Компанията възнамерява да изнесе в Европа производствата на два модела

" Биоразградимите опаковки, които се създават, са един главен тип с основа гъбен мицел, което е новаторската технология, употребена за тези опаковки. Гъбният мицел се употребява за построяването на разнообразни типове опаковки за клиенти по тяхно задание - всевъзможен тип, всевъзможни размери и всевъзможни форми ".

Предимството на гъбния мицел е, че това е биоразградима опаковка, която в границите на 50 дни се разгражда в почвата. Не е нужна спомагателна обработка на отпадъчната опаковка, като тя би трябвало само да бъде начупена на дребни късчета. Опаковката съставлява 100-процентов сурогат на полистирена, като концепцията на биоразградимите опаковки от гъбен мицел е да заместят 100% полистирена.
 Най-ефективният барут в света. Румънците ще вършат цех с германците
Най-ефективният барут в света. Румънците ще вършат цех с германците

Съвместната фабрика ще се намира в Румъния
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР